Referat - Test av Dalamain cognac i Sandnes

LANDSERING AV DELAMAIN EXTRA I NORGE
REFERAT - TEST AV DELAMAIN COGNAC 12.2.2013 I SANDNES.

 

Tirsdag 12. februar 2013 fikk jeg som hovedarrangør gleden av å treffe Olivier Jadeau for tredje gang i Rogaland.

Rogaland Cigar Forum/RCF hadde klart den bragden å få Olivier til Sandnes rett før han skulle til Oslo den 13/2 på Vinfeber. Med god hjelp fra Mattias hos Moestue ble avtalen gjort.

Vi er en gjeng livsnytere som virkelig liker Delamain her vest. Derfor var det knyttet ekstra stor spenning til å endelig få smake Delamain Extra, nr. 3 i testen. Vi hevet stolt glassene for å være de første som smakte Extra i offisiell test her til lands.

Delamain Extra skulle nå lanseres og testes for første gang i Norge!! Vi var 30 forventningsfulle livsnytere som møtte til testen i Sandnes. Det var satt tak på 30 personer pga lokalitetene denne gangen, og dette antallet ble fylt opp i løpet av 36 timer 3 uker i forkant(-:

Følgende 4 cognacer hadde Olivier valgt ut i testen:

1. Delamain Pale&Dry XO                           
2. Delamain Vesper XO                                         
3. Delamain Extra                                              
4.
Delamain Réserve de la Famille

Alle 4 selvsagt fra Grande Champagne, og alle laaaangt mer delikate, komplekse og rene sammenlignet med den "vanlige" cognacen(tenker da spesielt på noen få av de mest vanlige) som polet har solgt i årevis/og enda  utrolig nok selger.  MEN nå folkens kommer også Delamain Extra på polet - i mai i år.

Polet har således tilgang på de aller fleste cognacer fra Delamain i sitt bestillingsutvalg. Jeg må bare nevne Delamain Très Vénérable. For meg den mest ultimate cognac for kjennere.

Siden jeg hadde et par flasker av Très Vénérable fra før, ble det atter en bestilling av nr. 4 på listen dagen derpå. Extra var noe av det mest fløyelsmyke jeg hadde smakt, og således druknet den litt blant de andre. Den vil overraske mange når de får smakt den helt alene. Det ble et interessant sprik i rangering av den beste cognacen. De fleste satt en knapp på nr. 2 og nr. 4 med Extra like bak.                                                                                             

 Gleder meg til mai også!!

Igjen stor takk til Olivier Jadeau fra Delamain! Håper Moestue sender andre produsenter til oss i tiden framover. De skal  vertfall nå vite at Rogaland har mange livsnytere....

Klikk på bildene for å se de i orginal størrelse....

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - http://rcf.no/images//joomgallery/originals/2013_7/delamain_cognac_test_12022013_16

Hilsen

Presidenten