REFERAT - Smokers Night 2012

REFERAT SMOKERS NIGHT 2012 (BESØK FRA BAROLO I PIEMONTE – BORGOGNO & FIGLI)

Se bilder fra Smokers Night 2012

Lørdag 20. oktober var vi samlet 48 festkledde og feststemte livsnytere i Austrått Bydelshus I Sandnes. Smokers Night, den niende i rekken, var et faktum!

Dessverre ble det denne gang et heller labert oppmøte, noe styret synes er forunderlig og veldig beklagelig! Samtidig er vi åpne for at dette faktisk ikke er av særlig interesse for medlemmer og andre. Kun 17 av 34 medlemmer var på plass.

Vi vet at det for noen få ikke passet, og at ting kan komme plutselig i veien. Allikevel….!

Det er delte meninger i styret om vi skal fortsette å bruke så mye tid og ressurser på fremtidige Smokers Night. Personlig er jeg flau over frammøtet, og stemmer pr nå for ikke å arrangere Smokers Night mer. Dette vil dog bli en debatt på neste styremøte med evalueringen av årets Smokers Night som nr 1 på agendaen.

Denne aftenen var planlagt i god tid. Datoen var på plass i god tid, og avtaler var gjort tidlig 2012. Bragden å få opp eieren, Andrea Farinetti, fra vinproduksjonsfirmaet Borgogno & Figli, er stort i seg selv. Han og Heidi Skjeggestad kom ens ærend fra Italia for å dele kunnskap og edle dråper med oss.

Dette er jo et firma som noen av oss kjenner meget godt til. Så godt at eieren selv støttet seg til å kalle Sandnes for ”Borgogno-byen Sandnes”.

Den norske importøren av Borgogno er Stenberg & Blom a/s i Oslo. De har vært svært samarbeidsvillige med støtte og tilretteleggelse av vinprogrammet til denne fantastiske aftenen. En stor takk rettes til dem for dette! RCF håper og tror at Stenberg & Blom dukker opp med test/er av andre edle dråper på framtidige klubbkvelder.

Kveldens edle dråper bestod av følgende:  

  • Monte Rossa Franciacorta Salvadek extra brut Millesimato(varenr. 9197901 – kr 365)
  • Borgogno Barbera D`Alba 2010(4663901 – kr 150)
  • Borgogno Barolo Riserva 2004(9047101 – kr 429)
  • Borgogno Barolo Riserva 1996(4663901 – kr 469)
  • Borgogno Barolo Riserva 1995(5256201 – kr 669)
  • Borgogno Barolo Riserva 1997(4664001 – kr 509)
  • Barolo Chinato(dessertvin)- ENESTÅENDE – kommer på polet tidlig 2013

Den unge hr. Andrea har studert vin fra han var 16 år gammel – 6 års vinstudier i Alba. Snakk om å få det inn med morsmelken…..(-: Denne ungen mannen har altså i en alder ”av det gode vinåret 1990” blitt eier av et av de beste og eldste vinfirmaene i Piemonte. Det skal bli spennende å følge ham videre.

Andrea tok oss gjennom et spennende og hyggelig møte med Borgogno og deres viner i sitt foredag på ca. 45 minutter. Samtidig smakte vi oss gjennom kveldens tre testviner.

Andrea var ikke særlig bevandret i cigarrøking fra før av, men sant skal sies at han røker sigaretter. Kjersti, boende i Milano) som er et bindeledd mellom vinprodusenter og importører røker ikke i det hele tatt, men har fra tid til annen forsøkt et par cigarer. Det endte hvertfall opp med at de begge ”sang lovsanger til cigaren” ut over kvelden.

Det viktigste for oss arrangører er for uten påmelding, at våre besøkende koser seg mest mulig. De sa de aldri hadde opplevd lignede hyggelig og spesiell kveld. Superlativene haglet fra dem begge gjennom kvelden gjeldene arrangementkomité, cigarer, mat og alle de trivelige menneskene de fikk møte. Deres umiddelbare sms morgenen etter lød som følger: ”Tusen takk for en fantastisk Smokers Night!!(-: For et fortreffelig selskap!(-: Helt utmerket! Vi snakkes snart. Hilsen Andrea og Heidi.”

Sola ferdigmat m/Hilde i spissen leverte varene igjen!!!

Hvordan de får til å lage så perfekt mat til slik anledning er bare å bøye seg i støvet for. Nydelig og smakfull forrett med Butterdeig fylt med asparges og parmaskinke(kunne kanskje vært litt mindre butterdeig). Til dette mesket vi oss med en lukrativ og elegant Barolo 1995.

For hovedrett var det bestilt reinsdyrfilet, men det var hjorten som dukket opp – HELDIGVIS. Kjøttet var som å tygge i smør og rosenkål var perfekt kokt + alt annet stod til topp karakter! Til denne nøt vi det vi orket av Borgogno 1997!

Aldri før har RCF mesket seg med så eksklusive viner….

Sjefskokk Hilde avsluttet måltidet med en innertier av en Pannacotta og hjemmelaget bringebæris. Til denne drakk vi en Barolo Chinato. En dessertvin jeg så langt vil sette høyest av mine smakte. Denne kommer sannsynligvis på polet i januar/februar 2013.

Solberg & Hansen i Oslo sørget nok en gang for å skjenke oss perfekt brent kaffe. Denne gangen en type som mange ikke hadde smakt før fra El Salvdor. Den ble traktet til avecen og langt ut i begynnelsen av neste dag. RCF setter utrolig pris på den velviljen og servicen som Solberg & Hansen a/s i Oslo har vist oss siden 2000!! Vi håper det lar seg gjøre med et besøk snart igjen.

Vår Konferansier Jørn Tore bandt sammen kvelden på en kjempeflott måte. Han hadde blant annet fått vår Per til innimellom å sitere noen cigarsitater. Helt supert!

Ellers en STOOR takk igjen til sigar.com v/Håkon som er med og bærer hele aftenen!!! Ikke bare står han for kveldens utleverte cigarer. Han gir gode tilbud på disse ved standplass og står alltid med hovedgevinst +++ til vårt lotteri. Tusen takk!

Når lotteriet nå trekkes fram i referatet, må det jo sies at gevinstbordet denne gang var av sjelden fine gevinster. Man kan i år si at det dreide seg om 2 hovedgevinster.                            

* Nr. 1 – Chesshumidoren m/cigarer fra sigar.com  (verdi ca. 10.000,-)                                             
* Nr. 2 – Gavekortet fra Cafe de France i Stavanger v/Emil Heimdal  (verdi ca. 10.000,-)    
* Nr. 3 - Gavekort fra Rauland Høyfjellshotell v/dir. Samnøen  (verdi ca. 4.500,-)    

+++++ mange, mange flere…

Elisabeth stakk av med nr. 1(og den solgte hun jammen på stedet/innbringende kveld for en si…), Håkon med nr. 2(…da ser det lyst ut for meg også gitt…), Atle med nr. 3 og Lone med den ”lille” for bruk til 18 (-: Ellers stilte både Hetland Sport, Safiren, Respond A/S, Charles&de, Tango, Liv med flott maleri, Solberg&Hansen A/S, Borgogno&Figli med gevinster.

Sjokoladepiken i Stavanger stilte i år igjen. De hadde også denne gangen laget en liten hyggelig eske med smaksbiter som lå innpakket og pyntet ved hver sitteplass. Samtidig solgte de rimelig godt med sjokolade fra sin stand. Kjempekjekt med deres engasjement. MEN vi mangler å få laget vår egen cigarsjokolade derfra…..

I tillegg hadde vi også noen sponsorer som sporty stilte opp med økonomisk støtte. Hadde vi ikke hatt dem, så hadde vi ikke klart denne kvelden økonomisk i år.

En fantastisk hyggelig og smaksrik aften. Våre gjester fra Italia hadde ikke lyst å forlate lokalet….

Neste klubbkveld er vår populære ”Årsmiddag”, fredag 23. november kl 1930                          I

nvitasjon kommer meget snart                              

ALLE NYE MEDLEMMER ER MER ENN HJERTELIG VELKOMMEN!                                                                                                             


Presidenten

 

 

 

PROGRAM:

Lørdag 20. oktober Austrått bydelshus, Sandnes

Pris: kr. 900,- (Kr. 800,- for betalende medlemmer)

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Send din påmelding i dag ved å trykke på cigaren over!
Endelig Påmelding blir reg. ved innbet. til kontonr. 1503.07.69020 (Husk navn på påmeldte!)
Påmeldingsfrist: torsdag 4.oktober Antrekk: Smoking/dress, festkjole/drakt
Kontakt: Morten tlf. 901 07 806 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

PROGRAM
kl 1800
Dørene åpnes

Aperitif: Monte Rossa, Salvadek Extra Brut 2006 (Millesimato) Franciacorta

Konferansier: Jørn Tore Berget

Utstillere: WWW.SIGAR.COM/Anledning til å kjøpe cigarer og cigartilbehør etc
Stenberg&Blom,
Oslo Borgogno&Figli, Barolo, Piemonte
Solberg&Hansen,
Oslo Sjokoladepiken a/s

Sigarstarter: Chess Corona Habano 2000 - Str. 15,24 cm x 1,66 (Ring Gauge 42)

kl 1840
Foredrag / testing av Borgogno Barolo v/Borgogno-eier Andrea Farinetti, samt tilrettelegger, bindeledd og oversetter Heidi Skjeggestad.

ca.kl 2000
Pause ved de respektive standene kl 2030 Innlegg fra sigar.com v/Håkon Innlegg fra Sjokoladepiken v/Eivind Drivflaadt

kl 2045
Samling rundt bordene Info fra president i RCF: Smokershistorikk + velkommen til nye medlemmer + tur til Borgogno september 2013 ++

kl 2100
FESTMIDDAG
Forrett: Butterdeig fylt med asparges & parmaskinke

Middag: Reinsdyrfilet med portvinsaus, karamelliserte sjalottløk, gulrot og asparges og fløtepoteter. Utvalgt klassevin: Borgogno Barolo Riserva 1997

Dessert: Pannacotta m/hjemmelaget bringebæris m/spesiallaget kaffe) ca.kl 2230 Introduksjon av kveldens hovedcigar: Chess Robusto grande Barber Pole Str. 15,24 cm x 2,14( Ring Gauge 54) + cigarkaffe fra Solberg & Hansen A/S i Oslo spesiallaget for kveldens cigarer – sjokolade fra sjokoladepiken

ca. kl 2300
LITT TAFFELMUSIKK MENS MAN NYTER

ca. kl 2400
Trekning i kveldens lotteri - GEVINSTER:
Hovedgevinst:
A) Chess Humidor med 25 Chess Cigarer(Verdi kr. 10.000,-) B) Eksklusivt gavekort fra Café de France i Stavanger v/Emil Heimal
C) 10 liters rødvinsflaske!
D) Flotte gaver fra Respond a/s i Stavanger v/Karin D. Strand E) Eksklusivt gavekort fra Charles & De i Sandnes F) + enda flere gevinster på bordet fra sigar.com v/Håkon G) Kveldens cigarkaffe fra Solberg & Hansen A/S i Oslo


PLUSS MYE MER !!!. Etter trekningen avsluttes arrangementet, men om ønskelig bli gjerne sittende for en fortsatt sosial passiar.

Vi tar forbehold om program endringer….

Info

Rogaland Cigar Forum                              Kontonr. 1503.07.69020
c/o Egon Rasmussen                                Vipps: 504588
Lyngholen 12
4324 Sandnes                                      
                                         

                        Besøk vår gamle side her